Obs: Du kommer behöva en DD-WRT-programvara som kan köra de senaste VPN-kofnigurationerna och har minst 8 MB flash.

Den här guden visar hur du konfigurerar ExpressVPN på din DD-WRT-router med hjälp av OpenVPN-protokollet.

Det kan hända att alla ExpressVPN-positioner inte är tillgängliga för manuellt konfigurerade anslutningar.

Viktigt: När du kör OpenVPN 2.6 kan du stöta på en varning där det står “–keysize is DEPRECATED”. Detta beror på att ExpressVPN har keysize-alternativet i .ovpn-filen. Varningsmeddelandet påverkar inte VPN-funktionaliteten eftersom OpenVPN 2.6 kommer att ignorera raden utan några ytterligare konsekvenser.Om du vill ta bort varningen, öppna .ovpn-filen med en textredigerare och gör något av följande:

1. ta bort raden som innehåller keysize
    eller
  2. lägg till # framför keysize (#keysize 256).

Alternativt kan du ignorera varningen utan några negativa effekter.

Viktigt: Den manuella konfigurationen för OpenVPN erbjuder inte samma integritets- och säkerhetsfördelar som ExpressVPN:s app. Om din router inte stöder AES-NI (t.ex. Asus RT-AC86U) kan du stöta på tillfälliga hastighetsproblem när du använder manuell konfiguration för OpenVPN. Befinner du dig i ett land med mycket internetcensur är rekommendationen att du använder ExpressVPN:s app för en stabilare VPN-anslutning.

För att konfigurera ExpressVPN på din DD-WRT-router behöver du först ladda ner konfigurationsfilerna för OpenVPN från din sida för kontoinställningar hos ExpressVPN. Det gör att du kan ansluta till ExpressVPN:s servrar. Följ de här instruktionerna för att konfigurera din router med OpenVPN.

Gå till…

1. Hitta dina inloggningsuppgifter till ExpressVPN
2. Konfigurera din router
3. Konfigurera dina ExpressVPN-nycklar och -certifikat
4. Kontrollera din anslutningsstatus

1. Hitta dina inloggningsuppgifter till ExpressVPN

Gå till ExpressVPN:s installationssida. Fyll i dina inloggningsuppgifter ifall du uppmanas till det och klicka på Logga in.

Fyll i dina inloggningsuppgifter och klicka på "Logga in".

Fyll i verifieringskoden som skickats till din e-post.

Till höger, där OpenVPN redan är förvalt åt dig, kommer du se ditt användarnamn, lösenord och en lista över konfigurationsfiler för OpenVPN.

Till höger, där OpenVPN redan är förvalt åt dig, kommer du se ditt användarnamn, lösenord och en lista över konfigurationsfiler för OpenVPN.

Klicka på den eller de position(er) du vill använda för att ladda ner .ovpn-filen eller -filerna.

Håll det här webbläsarfönstret öppet, du kommer behöva informationen för konfigurationen senare.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s kundtjänst för att få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

2. Konfigurera din router

I webbläsarens adressfält fyller du i IP-adressen för routerns admin-panel. Som standard är den 192.168.0.1 (ifall routerns IP-adress har ändrats tidigare och du inte kommer ihåg den kan du hitta den i enhetens inställningar).

Logga in med din routers användarnamn och lösenord (som standard är båda admin).

Klicka på fliken Tjänster högst upp på sidan och sedan på underfliken VPN.

Under OpenVPN-klient aktiverar du alternativet Starta OpenVPN-klient. Konfigurationspanelen för OpenVPN kommer att visas.

Kommande steg kan variera beroende på vilken version av DD-WRT-programvaran du använder. Se det avsnitt som är relevant för din DD-WRT-version.

Versioner av DD-WRT med användarlösenautentisering
Versioner av DD-WRT utan användarlösenautentisering

För versioner av DD-WRT med användarlösenautentisering

Om din DD-WRT-programvara har användarlösenautentisering ska din skärm se ut som gränssnittet i stegen nedan. Fyll i följande uppgifter:

• Server IP/Name: För att hämta ditt server-IP/-namn högerklickar du på .ovpn-konfigurationsfilen och öppnar den i valfritt textredigeringsprogram. Du kommer att se serveradressen bredvid ordet ”remote” och det fyrasiffriga portnumret. Kopiera och klistra in serveradressen i det här fältet.
    Kopiera och klistra in serveradressen.
  • Port: Ange numret som står efter server IP/name i .ovpn-filen.
  • Tunnel Device: Välj TUN.
  • Tunnel Protocol: Välj UDP.
  • Encryption Cipher: Välj AES-256 CBC.
  • Hash Algorithm: Välj SHA512.
  • User Pass Authentication: Välj Enable.
  • Username: Ange det användarnamn du hittade tidigare.
  • Password: Ange det lösenord du hittade tidigare.
  • Advanced Options: Välj Enable.
  • TLS Cipher: Välj None.
  • L2O Compression: Välj Adaptive.
  • NAT: Välj Enable.
  • Tunnel UDP Fragment: Skriv in 1450.
  • Tunnel UDP MSS-Fix: Välj Enable.
  • nsCertType verification: Kryssa i rutan.

Fyll i uppgifterna för att konfigurera din router med OpenVPN.

Följ sedan de här instruktionerna för att konfigurera dina ExpressVPN-nycklar och -certifikat.

För versioner av DD-WRT utan användarlösenautentisering

Ifall din DD-WRT-programvara inte har användarlösenautentisering följer du de här stegen:

Leta efter textrutan där det står Additional Config och ange följande kommando:

auth-user-pass /tmp/auth.txt

Ange sedan följande uppgifter:

• Server IP/Name: För att hämta ditt server-IP/-namn högerklickar du på .ovpn-konfigurationsfilen och öppnar den i valfritt textredigeringsprogram. Du kommer att se serveradressen bredvid ordet ”remote” och det fyrasiffriga portnumret. Kopiera och klistra in serveradressen i det här fältet.
    Kopiera och klistra in serveradressen.
  • Port: Fyll i numret efter IP/name i .ovpn-filen.
  • Tunnel Device: Välj TUN.
  • Tunnel Protocol: Välj UDP.
  • Encryption Cipher: Välj AES-256 CBC.
  • Hash Algorithm: Välj SHA512.
  • User Pass Authentication: Välj Enable.
  • Username: Ange det användarnamn du hittade tidigare.
  • Password: Ange det lösenord du hittade tidigare.
  • Advanced Options: Välj Enable.
  • TLS Cipher: Välj None.
  • L2O Compression: Välj Adaptive.
  • NAT: Välj Enable.
  • Tunnel UDP Fragment: Skriv in 1450.
  • Tunnel UDP MSS-Fix: Välj Enable.
  • nsCertType verification: Kryssa i rutan.

Följ sedan de här instruktionerna för att konfigurera dina ExpressVPN-nycklar och -certifikat.