Den här guiden visar dig hur du löser anslutningsproblem på Android. Se infon som rör det aktuella felet och följ felsökningsstegen nedan.

Vilket fel har du stött på?

VPN frånkopplas plötsligt
“Opening tun interface failed badly. Error: Cannot create interface”
“Sorry, your device is missing a component called the ”TUN driver”
“Failed to add fwmark rule (Device or resource busy)”
“HTTP proxy support only works for TCP based connections”
“ERROR: Cannot open TUN”
Kan inte ansluta efter uppgradering av Android OS

VPN frånkopplas plötsligt

Det finns flera anledningar till varför VPN plötsligt kan kopplas från:

1. Andra VPN-appar är installerade på din enhet

Andra VPN-appar kan störa din anslutning till ExpressVPN. Rekommendationen är att du tar bort eventuella andra VPN-appar som du inte längre använder och eventuella VPN-profiler du skapat tidigare.

För att ta bort en VPN-profil från din enhet:

På de flesta Android-enheter

1. Gå till Inställningar > Wi-Fi & internet > VPN (du kan också söka efter ”VPN” i dina systeminställningar).
  2. Tryck på kugghjulsikonen bredvid varje VPN-app som inte är ExpressVPN.
  3. Tryck på Glöm VPN.

För Samsung Android-enheter

1. Gå till Anslutningar > Fler anslutningsinställningar > VPN (du kan också söka efter ”VPN” i dina systeminställningar).
  2. Tryck på kugghjulsikonen bredvid varje VPN-app som inte är ExpressVPN
  3. Tryck på Radera VPN-profil.

2. Batterioptimering begränsar VPN-aktivitet

Batterioptimering kan göra att VPN kopplas från din enhet. Det är ett känt fel på Huawei- och Samsung-enheter.

För att lösa problemet kan du inaktivera batterioptimering på din enhet.

På de flesta Android-enheter

1. Gå till Inställningar > Appar & notiser.
  2. Tryck på Avancerat> Särskild appåtkomst.
  3. Tryck på Batterioptimering och sedan Alla appar.
  4. Tryck på ExpressVPN.
  5. Tryck på Optimera inte > Klart.

För Samsung Android-enheter

1. Gå till Inställningar > Appar.
  2. Tryck på meny-ikonen högst upp till höger.
  3. Tryck på Särskild åtkomst > Optimera batterianvändning.
  4. Tryck på Alla appar.
  5. Tryck på ExpressVPN.
  6. Tryck på Optimera inte > Klart.

3. VPN kopplas inte från ordentligt

För att koppla från ExpressVPN ordentligt:

• Tryck på On-knappen i appen.
  • Tryck på Koppla från ExpressVPN från Androids snabbinställningar.
  • Tryck på Koppla från i ExpressVPN:s appnotis (ifall du använder en Samsung-enhet, koppla inte från Androids systemnotiser nedanför ExpressVPN:s appnotis).
  • Tryck på ExpressVPN-widgeten medan appen är ansluten.

Behöver du hjälp? Kontakta ExpressVPN:s supportteam och få hjälp direkt.

Tillbaka till toppen

“Opening tun interface failed badly. Error: Cannot create interface”

Du kan få följande felmeddelande när du försöker ansluta till VPN:

Opening tun interface failed badly. Error: Cannot create interface
On some custom ICS images the permission on /dev/tun might be wrong, or the tun module might be missing completely. For CM9 images try the fix ownership option under general settings.

eller:

Sorry, your device is missing a component called the "TUN driver". Without this, ExpressVPN likely will not be able to connect successfully. Please tap "Learn More" below for our latest information on how to fix this problem.

För att lösa problemet:

• (Rekommenderas) Anslut till ExpressVPN via manuell konfiguration.
  • Installera en kompatibel TUN-drivrutin på din enhet (gäller endast rootade enheter).
  • Uppgradera enheten till den senaste OS-versionen.