Du må registrere deg for en ExpressVPN-konto for å bruke appene og konfigurasjonene våre.

Denne veiledningen viser deg hvordan du setter opp ExpressVPN på Windows ved å bruke OpenVPN GUI (grafisk brukergrensesnitt).

OpenVPN GUI er et gratis grafisk grensesnitt for å kjøre OpenVPN-protokollen på Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 og Windows 10.

Merk: Følgende steg ble testet på Windows 10 og gjelder for andre versjoner av Windows.

Det kan hende at ikke alle ExpressVPN-lokasjoner er tilgjengelige for tilkoblinger som er konfigurert manuelt. Bruk app-oppsettet for å bruke hele listen over VPN-lokasjoner.

Foretrekker du app-oppsettSe instruksjonene for app-oppsett for Windows 7 og nyere.

Viktig: Den manuelle OpenVPN-konfigurasjonen tilbyr ikke de samme sikkerhets- og personvernfordelene som ExpressVPN-appen. Hvis du befinner deg i et land med et høyt nivå av internettsensur, anbefales det å bruke ExpressVPN-appen for en mer stabil VPN-tilkobling.

Hopp til …

1. Finn din innlogging for ExpressVPN-kontoen din
2. Last ned og installer OpenVPN GUI
3. Sett opp OpenVPN GUI
4. Sett opp DNS-lekkasjebeskyttelse
Koble fra en VPN-serverlokasjon

1. Finn din innlogging for ExpressVPN-kontoen din

Gå til ExpressVPNs oppsettsside. Hvis du blir bedt om det, skriv inn ditt ExpressVPN-brukernavn og -passord og klikk på Logg inn.

Skriv inn brukernavn og passord og klikk på Logg inn

Skriv inn bekreftelseskoden som sendes til e-posten din.

På høyre side vil du se at OpenVPN allerede er valgt for deg. Her ser du ditt brukernavn, passord og en liste over OpenVPN-konfigurasjonsfiler.

På høyre side vil du se at OpenVPN allerede er valgt for deg. Her ser du ditt brukernavn, passord og en liste over OpenVPN-konfigurasjonsfiler.

Klikk lokasjonen(e) du ønsker for å laste ned .ovpn-filen(e).

Hold dette nettleservinduet åpent. Du trenger denne informasjonen for oppsettet senere.

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPN kundestøtteteam for umiddelbar hjelp.

Tilbake til toppen

2. Last ned og installer OpenVPN GUI

Last ned OpenVPN GUI for ditt operativsystem i Windows.

Last ned OpenVPN GUI for ditt operativsystem i Windows.

Obs: For Windows XP skal du laste ned OpenVPN 2.3.18.

Obs: For Windows XP skal du laste ned OpenVPN 2.3.18.

Åpne .exe-filen for installasjonsprogrammet for OpenVPN GUI.

Når du blir bedt om å la OpenVPN-installasjonsprogrammet gjøre endringer på enheten din, klikker du Ja.

Når du blir bedt om å la OpenVPN-installasjonsprogrammet gjøre endringer på enheten din, klikker du Ja.

Klikk Neste for å starte installasjonen.

Klikk Neste for å starte installasjonen.

Les lisensavtalen, og klikk så på Jeg godtar.

Les lisensavtalen, og klikk så på Jeg godtar.

På skjermbildet Velg komponenter, klikk Neste.

Klikk «Neste».

På skjermbildet Velg installasjonssted, klikk på Installer.

Klikk «Installer»

Når installasjonen er fullført, klikk på Neste.

Klikk «Neste».

Etter at OpenVPN er installert på datamaskinen din, fjerner du merket for Vis Readme og klikker på Fullfør.

Klikk «Fullfør».

Trenger du hjelp? Kontakt ExpressVPN kundestøtteteam for umiddelbar hjelp.

Tilbake til toppen

3. Sett opp OpenVPN GUI

Høyreklikk på OpenVPN GUI-snarveien på skrivebordet, og klikk så på Åpne filplassering.

Klikk «Åpne filplassering»

I navigasjonslinjen klikker du på OpenVPN for å gå opp én mappe.

Klikk «OpenVPN».

Dobbeltklikk på config-mappen.

Dobbeltklikk på config-mappen.

Flytt OpenVPN-konfigurasjonsfilene du hentet tidligere til config-mappen.

Flytt OpenVPN-konfigurasjonsfilene du hentet tidligere til config-mappen.

Når du blir bedt om å gi administratortillatelse, klikker du på Fortsett.