Deze handleiding toont u hoe u ExpressVPN installeert op Asus-routers.

ExpressVPN wordt ondersteund op de volgende Asus-router modellen:

• RT-AC68U (t/m v3)
  • RT-AC87U
  • RT-AC56R
  • RT-AC56S
  • RT-AC56U

Als uw model Asus-router ExpressVPN niet ondersteunt, kunt u de OpenVPN handmatige configuratie gebruiken.

Belangrijk: Het installeren van firmware van derden, zoals bijvoorbeeld ExpressVPN voor routers, kan uw garantie in gevaar brengen. Vraag bij de leverancier na of dit het geval is.

Spring naar …

1. De ExpressVPN-firmware downloaden
2. Uw Asus-router verbinden met het internet
3. De ExpressVPN-firmware installeren
4. Verbinden met de router die draait op ExpressVPN
5. De installatie op uw router voltooien

1. De ExpressVPN firmware downloaden

Download de firmware op de website van ExpressVPN. Selecteer in het uitklapmenu het model van uw Asus-router.

Selecteer Firmware downloaden.

Selecteer uw router en klik vervolgens op "Firmware downloaden."

Houd dit browservenster open. U hebt de activatiecode later nodig voor het instellen.

Houd dit browservenster open. U hebt de activatiecode later nodig voor de installatie.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

2. Uw Asus-router verbinden met het internet

Belangrijk: Als u op dit moment met een andere router verbonden bent, raden wij u aan om de Asus-router als secundaire router toe te voegen aan uw bestaande netwerk. Als u een bestaande router wilt vervangen door de Asus-router, raden wij u aan de Asus-router als secundaire router te installeren voordat u de bestaande router verwijdert.

Voordat u aan de slag gaat moet u eraan denken om:

• uw Asus-router aan te zetten.
  • de Asus-router te verbinden met het internet (via een modem of een bestaande router).
  • uw apparaat te verbinden met de Asus-router (via wifi of een LAN-kabel).

Als u de ExpressVPN firmware installeert op een bestaande router die de initiële netwerkinstallatie al heeft doorlopen: ga door naar de ExpressVPN-firmware installeren.

Als u de firmware op een nieuwe router installeert waarop de initiële netwerkinstallatie niet voltooid is:

1. Voer in de adresbalk van uw webbrowser 192.168.1.1 of router.asus.com in.
  2. Doorloop het netwerkinstallatieproces door de instructies op het scherm te volgen.
  3. Ga door met het installeren van de ExpressVPN firmware.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

3. De ExpressVPN-firmware installeren

Belangrijk: Door de ExpressVPN-firmware op uw Asus-router te installeren verdwijnen uw huidige instellingen zoals uw wifi-SSID en wachtwoord. U kunt te allen tijde uw router resetten naar de standaard Asus-firmware als dat nodig is.

Voer in de adresbalk van uw browser router.asus.com or 192.168.1.1. in. (Als u in het verleden uw standaard gateway heeft veranderd, kunt u dat terugvinden in de instellingen van uw apparaat.)

Voer als dat gevraagd wordt gebruikersnaam en wachtwoord van uw Asus-router in. Standaard is dat allebei admin.

NB: Als u niet kunt inloggen met admin, kunt u proberen in te loggen met de standaard inloggegevens die onderop uw Asus-router staan. Maar als u die in het verleden heeft gewijzigd en ze niet meer weet, zult u een harde reset van uw router moeten doen zodat u uw standaard inloggegevens kunt gebruiken om in te loggen.

Sign in to the Asus admin with your admin username and password.

NB: Als u eenmaal in de admin instellingen van uw router bent, kunt u het wifi wachtwoord van uw router vinden onder PIN code of WPA-PSK key. Noteer uw wifi-wachtwoord, later moet u dit invoeren.

Klik in de zijbalk op Administration > Firmware Upgrade.

Click “Firmware Upgrade.”

Selecteer Uploaden en selecteer dan het ExpressVPN firmware .trx bestand dat u eerder hebt gedownload.

Klik op “Uploaden” om de ExpressVPN-firmware te downloaden.

NB: Eenmaal in de admin-instellingen van de router, vindt u uw wifi-wachtwoord onder PIN-code of WPA-PSK-sleutel. Maak hier een notitie van aangezien u het later nodig hebt.

Selecteer in de zijbalk Administration > Firmware upgraden.

Click “Firmware upgraden.”

Selecteer Uploaden, en selecteer vervolgens het ExpressVPN firmware .trx-bestand dat u eerder gedownload hebt.

Klik op “Uploaden” om de ExpressVPN-firmware te downloaden.

Zodra u de ExpressVPN firmware met succes heeft geupload, staat er op het scherm: “Firmware upgrade is klaar.  Start uw (uw Asus-router model) handmatig opnieuw op.”

U hebt nu de ExpressVPN firmware op uw Asus-router geïnstalleerd.

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

4. Verbinden met de router die draait op ExpressVPN

U kunt uw apparaat met de nieuwe VPN router verbinden via wifi of met een LAN kabel.

Voor wifi zal de netwerknaam verschijnen als de wifinaam van uw Asus-router. (Als u de netwerknaam van uw Asus-router nog niet had gewijzigd, ziet u de standaard wifi-netwerknaam afgedrukt onderop uw Asus-router.) Het kan even duren voordat deze in uw lijst met netwerken verschijnt.

Daarna voert u het wachtwoord van uw wifi-netwerk in. (U kunt ook het standaard wifi-wachtwoord onderop uw router vinden.)

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

5. De installatie op uw router voltooien

Zodra uw apparaat is verbonden met het netwerk ziet u het ExpressVPN router scherm voor instellen. Als dat niet verschijnt, ga dan naar www.expressvpnrouter.com. Selecteer Aan de slag en volg de aanwijzingen.

Noteer, zodra het instellen voltooid is, uw wifi-naam en wachtwoord evenals uw router-wachtwoord.

U hebt nu de ExpressVPN geïnstalleerd op uw router.

NB: Zodra u het admin-wachtwoord van uw router ebt ingesteld, zal de router automatisch beschikbare updates installeren.