Bepaalde streamingdiensten zullen betrouwbaarder functioneren als u specifieke IP adressen op uw router blokkeert.

Deze handleiding laat u zien hoe u IP adressen op Asus routers kunt blokkeren.

Om IP adressen op uw Asus router te blokkeren, moet u enkele speciale routeringsregels instellen om ervoor te zorgen dat uw netwerkverkeer niet via de door u opgegeven IP adressen loopt.

Spring naar…

IP adressen blokkeren op uw Asus router
Controleren of de IP adressen zijn geblokkeerd

IP adressen blokkeren op uw Asus router

Aanmelden op het adminpanel van uw router

Om toegang te krijgen tot het adminpanel van uw router gaat u naar 192.168.1.1 in uw webbrowser en meldt u zich aan met uw gebruikersnaam en wachtwoord (beide zijn standaard admin). Als het IP adres van uw router in het verleden werd gewijzigd en u het niet meer weet, kunt u het vinden in de instellingen van uw apparaat.

De netwerkinstellingen van uw router wijzigen

In het adminpanel van uw router klikt u op LAN.

Click “LAN.”

Selecteer het tabblad Routeren.

Click “Route.”

Voer het volgende in:

• Statische routes inschakelen: selecteer Ja.
  • Netwerk/Host IP: voer het IP adres in dat u wilt blokkeren.
  • Netmask: voer 255.255.255.255 in.
  • Gateway: voer 192.168.1.1 in. (Als uw standaard gateway in het verleden is gewijzigd, kunt u het vinden in de instellingen van uw apparaat.)
  • Metriek: voer 2 in.
  • Interface: selecteer LAN.

Klik op Add icon. aan de rechterkant.

Add a network to the Static Route List.

Voer vervolgens het volgende opnieuw in:

• Netwerk/Host IP: voer het IP adres in dat u wilt blokkeren.
  • Netmask: voer 255.255.255.255 in.
  • Gateway: voer 192.168.1.1 in. (Als uw standaard gateway in het verleden is gewijzigd, kunt u het vinden in de instellingen van uw apparaat.)
  • Metriek: voer 2 in.
  • Interface: selecteer LAN.

Klik op Add icon. aan de rechterkant.

Het kan zijn dat u nog een paar IP adressen moet blokkeren, afhankelijk van de streamingdienst waartoe u toegang probeert te krijgen. Om meer te weten te komen over welke IP’s u moet blokkeren kunt u contact opnemen met de ExpressVPN helpdesk.

Klik op Toepassen.

Click “Apply.”

Hulp nodig? Neem voor onmiddellijke ondersteuning contact op met de ExpressVPN helpdesk.

Terug naar boven

Controleren of de IP adressen zijn geblokkeerd

Om te controleren of u de IP adressen met succes hebt geblokkeerd, opent u Terminal (voor Mac) of Command Prompt (voor Windows).

Voer “ping” in en de IP adressen die u hebt geblokkeerd, bijv.
ping 8.8.8.8

De pingtests zouden “Timed Out” of “Destination Host Unreachable” moeten opleveren.

You will see "Destination Host Unreachable" in the ping test.